Update: Destiny 2 wordt free-to-play, nieuwe uitbreiding en samenwerking Google Stadia gelekt

Update: Destiny 2 wordt free-to-play, nieuwe uitbreiding en samenwerking Google Stadia gelekt

Update: Een inmiddels offline gehaald artikel van Engadget onthult dat Destiny 2 overgaat op href="https://www.reddit.com/r/DestinyTheGame/comments/bxfrzv/more_expansion_detail_plans_leaked/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">een free-to-play-systeem</a>. Het basisspel gaat volgens het artikel straks Destiny 2: New Light heten, waarin alle content uit het eerste jaar van het spel beschikbaar is. Uitbreidingen die na Jaar 1 werden uitgebracht moeten wel nog steeds los aangeschaft worden.

Origineel bericht: Bungie organiseert vanavond een livestream over 'het volgende hoofdstuk van Destiny 2'. Tijdens de presentatie worden naar verwachting meerdere grote aankondigingen gedaan, waarvan er mogelijk al een aantal zijn gelekt.

Het nieuwe seizoen van Destiny 2, genaamd de Season of Opulence, is deze week van start gegaan. Naast een nieuwe raid, heeft de update ook de Menagerie-spelmodus en een aantal nieuwe wapens en uitrustingen toegevoegd aan het spel. Dataminers hebben na de update meerdere afbeeldingen kunnen vinden in de bestanden van Destiny 2, die hinten naar een nieuwe uitbreiding en ondersteuning voor cross-saves. Deze ontdekkingen worden wellicht vanavond officieel onthuld tijdens een livestream van Bungie, waar wordt gepraat over de toekomst van het spel.

Een promotieafbeelding onthult dat de volgende grote uitbreiding van Destiny 2 zich gaat afspelen op de Maan, bekend van Destiny 1. De uitbreiding, genaamd Shadowkeep, moet dit najaar verschijnen en stuurt spelers naar de 'vergeten' Maan, waarop angstaanjagende schaduwen zijn neergedaald. Spelers moeten het mysterieuze fort van de vijand binnendringen en de 'slachter van nachtmerries' worden.

Destiny 2

Dataminers hebben ook een afbeelding ontdekt die suggereert dat Destiny 2 ondersteuning krijgt voor cross-saves. Dit zou betekenen dat console-spelers hun account en progressie van het spel kunnen overzetten naar pc, of andersom. Deze ondersteuning is al sinds de lancering van Destiny 2 een veelgevraagde functionaliteit van fans en lijkt er nu dus mogelijk aan te komen.

Bovendien is opvallend dat de livestream van Bungie een uur na de start van de presentatie van Google Stadia plaatsvindt. Dit is waarschijnlijk geen toeval, omdat nieuwswebsite Kotaku al van bronnen hoorde dat Destiny 2 beschikbaar gaat zijn op de streamingdienst van Google, wanneer deze lanceert. Dit verklaart wellicht ook de aankomende cross-saves-functionaliteit van het spel.

De gelekte informatie over de Destiny 2-livestream is ook bij Bungie niet onopgemerkt gebleven. In een reactie op Twitter heeft de ontwikkelaar echter een gif geplaatst met de tekst 'je hebt geen idee', wat suggereert dat Bungie van plan is om een grote aankondiging te doen waar nog niks over bekend is.

De livestream van Bungie start vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via het officiële

Watch on YouTube

of Twitch-kanaal van de ontwikkelaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Elke nieuwe aankondiging, elke nieuw stukje art, verhaal, trailer spreekt me zo erg aan. Maar de game pakt me gewoon net niet omdat het zo multiplayer focussed is.

0
test

Yay! Grinden tot je erbij neervalt... -.-'

0

Aanbevolen voor jou