Nieuws
Destiny 2

Update: Destiny 2 wordt free-to-play, nieuwe uitbreiding en samenwerking Google Stadia gelekt

Bekijk vanavond de livestream over de 'toekomst van het spel'

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Update: Een inmiddels offline gehaald artikel van Engadget onthult dat Destiny 2 overgaat op een free-to-play-systeem. Het basisspel gaat volgens het artikel straks Destiny 2: New Light heten, waarin alle content uit het eerste jaar van het spel beschikbaar is. Uitbreidingen die na Jaar 1 werden uitgebracht moeten wel nog steeds los aangeschaft worden.

Origineel bericht: Bungie organiseert vanavond een livestream over 'het volgende hoofdstuk van Destiny 2'. Tijdens de presentatie worden naar verwachting meerdere grote aankondigingen gedaan, waarvan er mogelijk al een aantal zijn gelekt.

Het nieuwe seizoen van Destiny 2, genaamd de Season of Opulence, is deze week van start gegaan. Naast een nieuwe raid, heeft de update ook de Menagerie-spelmodus en een aantal nieuwe wapens en uitrustingen toegevoegd aan het spel. Dataminers hebben na de update meerdere afbeeldingen kunnen vinden in de bestanden van Destiny 2, die hinten naar een nieuwe uitbreiding en ondersteuning voor cross-saves. Deze ontdekkingen worden wellicht vanavond officieel onthuld tijdens een livestream van Bungie, waar wordt gepraat over de toekomst van het spel.

Een promotieafbeelding onthult dat de volgende grote uitbreiding van Destiny 2 zich gaat afspelen op de Maan, bekend van Destiny 1. De uitbreiding, genaamd Shadowkeep, moet dit najaar verschijnen en stuurt spelers naar de 'vergeten' Maan, waarop angstaanjagende schaduwen zijn neergedaald. Spelers moeten het mysterieuze fort van de vijand binnendringen en de 'slachter van nachtmerries' worden.

Destiny 2

Dataminers hebben ook een afbeelding ontdekt die suggereert dat Destiny 2 ondersteuning krijgt voor cross-saves. Dit zou betekenen dat console-spelers hun account en progressie van het spel kunnen overzetten naar pc, of andersom. Deze ondersteuning is al sinds de lancering van Destiny 2 een veelgevraagde functionaliteit van fans en lijkt er nu dus mogelijk aan te komen.

Bovendien is opvallend dat de livestream van Bungie een uur na de start van de presentatie van Google Stadia plaatsvindt. Dit is waarschijnlijk geen toeval, omdat nieuwswebsite Kotaku al van bronnen hoorde dat Destiny 2 beschikbaar gaat zijn op de streamingdienst van Google, wanneer deze lanceert. Dit verklaart wellicht ook de aankomende cross-saves-functionaliteit van het spel.

De gelekte informatie over de Destiny 2-livestream is ook bij Bungie niet onopgemerkt gebleven. In een reactie op Twitter heeft de ontwikkelaar echter een gif geplaatst met de tekst 'je hebt geen idee', wat suggereert dat Bungie van plan is om een grote aankondiging te doen waar nog niks over bekend is.

De livestream van Bungie start vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via het officiële Youtube- of Twitch-kanaal van de ontwikkelaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Baldur's Gate 3 aangekondigd voor Google Stadia Prijs, releasedatum, games en meer details Google Stadia gelekt
3

Reacties op: Update: Destiny 2 wordt free-to-play, nieuwe uitbreiding en samenwerking Google Stadia gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Krytuun

  • 6 juni 2019 12:46
  Elke nieuwe aankondiging, elke nieuw stukje art, verhaal, trailer spreekt me zo erg aan. Maar de game pakt me gewoon net niet omdat het zo multiplayer focussed is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Breadpit

  • 6 juni 2019 17:14
  Yay! Grinden tot je erbij neervalt… -.-'

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Koekjebyte

  • 6 juni 2019 19:00
  Las net op andere sites dat cross saves alleen nog voor xbox en pc zijn bevestigd

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.