Nadat het Japanse magazine V-Jump enkele maanden terug meldde dat Nintendo rond deze tijd groot nieuws bekend zou maken, sloegen fans online volledig los. Vooral na de bekendmaking dat Sony's brandnaam 'Playstation' nog steeds eigendom zou zijn van Nintendo, ontstonden op verschillende websites de speculaties dat de twee console-giganten het OF onderling zouden uitvechten OF een nauwe samenwerking zouden starten.

Van de Megaton blijkt echter weinig waar te zijn. Nadat Nintendo vandaag een speciale SP versie van de GameBoy Advance aankondigde (met backlight!), werd door veel websites aangenomen dat het hier om de megaton aankondiging ging. Maar zoals V Jump nu zelf heeft toegegeven staat de Megaton voor de aankondiging van een nieuwe GameCube game, gebaseerd op een populaire Japanse Comic.Size: Vertical 84.6 millimeter x side 82 millimeter x thickness 24.3 millimeter

Weight: Approximately 143 gram

Built-in electric battery duration

Approximately 10 hours (at the time of light/write on) / approximately 18 hours (at the time of light/write off)

Built-in battery charging time: Approximately 3 hour

Al mag de Megaton dus op niets zijn uitgedraaid; het nieuws van de GBA SP blijft natuurlijk actueel. Zo zal dit nieuwe apparaat worden gelanceerd op 14 februari met een wereldwijde distributie van 200.000 exemplaren op 31 maart.

De machine die wat weg heeft van een moderne poederdoos wordt in de kleuren zwart, paars en grijs uitgegeven en zal 12.500 yen kosten (in Europa zo'n 100 euro).

Wie een koptelefoon op het apparaat aan wil sluiten zal een extra convertor moeten aanschaffen van een extra 500 yen (4 euro).

UPDATE: Nintendo geeft aan dat de Gameboy Advance SP in Europa voor een bedrag tussen de €129 en €139 over de toonbank zal gaan.