Bekende Nintendo-medewerkster ontslagen na online heksenjacht | Gamer.nl

Bekende Nintendo-medewerkster ontslagen na online heksenjacht | Gamer.nl

Nintendo's marketingmedewerkster Alison Rapp is gisteren ontslagen bij de Amerikaanse divisie van het bedrijf. Het ontslag valt op, omdat Rapp wekenlang online werd belaagd door mensen.

Rapp werd via social media aangevallen nadat een scene uit Fire Emblem: Fates werd weggehaald voor de westerse release. In de scene in de Japanse game wordt een homoseksueel personage gedrogeerd om zo verliefd te worden op een heteroseksueel personage. Ook zit er een minigame in waarin spelers de gezichten van personages konden aaien. Deze elementen zijn verwijderd of aangepast voor de westerse release.


Rapp was werkzaam bij Nintendo Treehouse, de divisie binnen Nintendo Amerika die games vertaalt voor Amerikaans publiek. Ondanks dat Rapp aangaf een marketingmedewerker te zijn en dus niets met de vertalingen en het censuur te maken te hebben, bleven de aanvallen via Twitter aanhouden. Als gevolg van de aanvallen verduidelijkte Rapp dat ze zelf ook de verwijderde scenes uit Fire Emblem: Fates had willen zien in de westerse release. 

Nintendo geeft aan dat het ontslag van Rapp niet beïnvloed werd door de heksenjacht op Twitter: "Hoewel het ontslag van Rapp samenvalt met de kritiek van bepaalde groepen via social media de afgelopen weken, zijn ze niet gerelateerd." Nintendo laat weten dat Rapp is ontslagen omdat ze er een tweede baan op nahield wat voor conflicten zorgde met Nintendo's organisatiestructuur. 

Rapp gaf na de statement van Nintendo aan dat het bedrijf tweede banen onder een anonieme naam juist aanmoedigt. Toch claimt ze dat haar tweede werk de reden van ontslag was. Het is niet bekend wat Rapp naast haar werk bij Nintendo deed. Wel was ze een uitgesproken persoon op Twitter, die dankzij haar optreden in Nintendo's livestreams op E3 een grote schare fans had opgebouwd.

"Nintendo is een bedrijf dat alles op alles zet om diversiteit in zowel ons bedrijf als de gehele game-industrie te verzekeren en we zijn tegen het lastigvallen van individuen gebaseerd op geslacht, ras of persoonlijk geloof", aldus een statement van het bedrijf. "We wensen Rapp veel succes in toekomstige bezigheden."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou