Nieuws
Nintendo Logo

Bekende Nintendo-lekker ontvangt cease-and-desist

Verbod op het lekken van Nintendo-nieuws

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Een bekende lekker heeft een bevel ontvangen om te stoppen met het lekken van informatie over Nintendo. Tijdens E3 heeft de lekker al meerdere aankondigingen weten te verklappen.

Twitter-gebruiker Sabi, die bekendstaat om het lekken van nieuws van Nintendo en andere uitgevers, heeft een bericht geplaatst, waarin ze zegt een cease-and-desist-bevel te hebben ontvangen van Nintendo. Het advocatenbureau dat Nintendo representeert zou de volledige naam en andere gegevens van Sabi hebben en verbiedt haar om nog handelsgeheimen van het bedrijf te delen. "Maar dit betekent niet dat ik geen dingen van andere bedrijven mag plaatsen", zegt Sabi hier wel bij.

Tijdens E3 heeft Sabi al meerdere aankondigingen van games weten te verklappen op haar Twitter-account, voordat de persconferenties van de desbetreffende bedrijven plaatsvonden. Zo heeft Sabi recentelijk over Nintendo gemeld dat de Secret of Mana Collection naar de Nintendo Switch komt. Ook zijn er geruchten over een nieuwe Wario Ware-game en een 2D Metroid voor het platform.

Niet iedereen lijkt te geloven dat Sabi daadwerkelijk is gevraagd door Nintendo om te stoppen met het lekken van informatie. David Krane, schrijver bij nieuwswebsite Source Gaming, bevestigt het verhaal van Sabi en zegt de brief van Nintendo ingezien te hebben. In een nieuw bericht schrijft Sabi dat ze doorgaat met het plaatsen van informatie over games van andere bedrijven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft kondigt speciale Inside Xbox-aflevering aan en onthult individuele prijzen Halo-games op pc Microsoft-hoofd Matt Booty: 'Nog een aantal geweldige projecten in de wacht voor volgend jaar'
1

Reacties op: Bekende Nintendo-lekker ontvangt cease-and-desist

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    whaha

    • 10 juni 2019 22:20
    Ik las 'lekker' verkeerd en toen bleek het nog om een vrouw te gaan ook. 😅

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.