Het niet aankondigen van de nieuwe Halo-game van Bungie tijdens de E3 heeft een hoop commotie veroorzaakt. Microsoft beschouwde de line-up tijdens de E3 als goed genoeg en annuleerde op het laatste moment de toevoeging van de nieuwe game aan de persconferentie. Bungie, trots op de game en enthousiast om de game aan de Halo-community te tonen, trok dit nieuws niet goed.

Lekker professioneel is er nu wat gekibbel ontstaan over de manier waarop het bericht dat de game niet getoond werd, bij Bungie is ontvangen. Bungie ontkent dat baas Harold Ryan "gelachen" heeft toen Xbox-topman Don Mattrick het nieuws vertelde. Dit feit werd eerder door Microsoft de wereld in geholpen. Ryan zou vooral de groei van de industrie geadresseerd hebben: "man, enkel een teken van groei in de industrie, we zijn het eens", aldus de Bungie man.

De conclusie van het verhaal is dat Bungie niet zo blij is met de annulering als door Microsoft gecommuniceerd werd. Nu weer vriendjes gaarne en zo snel mogelijk een persevenement om de nieuwe game uit te proberen.