Het afgelopen jaar zijn er enorm veel Playstation 2-titels overgezet naar de Nintendo Wii. Ondanks dat het apparaatje maar niet aan het einde van z'n Latijn lijkt te komen, hebben ontwikkelaars alvast een nieuwe methode bedacht om ook in de toekomst snel en eenvoudig nieuwe Wii-spellen op de markt te kunenn brengen. Men neemt simpelweg een noemenswaardige Playstation Portable-titel, voegt hier wat nieuwe elementen aan toe en port het spel zonder pardon naar het parelwitte systeem van Nintendo. Et voila, een nieuw potentieel verkoopsucces is geboren!

Dit traject betekent overigens niet per definitie iets negatiefs. De port van Death Jr.: Root of Evil lijkt hier een goed voorbeeld van te worden. Het origineel was immers verrassend leuk, en de implementatie van de nieuwe besturingsmogelijkheden lijken het spel alleen maar goed te doen.

In Death Jr.: Root of Evil kruip je in de huid van Death Jr. en Pandora en ren, spring en klauter je door negentien verschillende levels. Toch draait het spel voor het overgrote deel om keiharde actie met overdreven wapens.  Denk hierbij aan een zeis, een zweep of een laserpistool. Death Jr.: Root of Evil wordt ontwikkeld door Backbone Entertainment en ligt vanaf 30 mei in de winkels.

Voor alle screenshots kun je uiteraard terecht op de gamepagina.