Beelden van ontwikkeling eerste Mortal Kombat-games gedeeld

Beelden van ontwikkeling eerste Mortal Kombat-games gedeeld

Ed Boon, de bedenker van de vechtreeks Mortal Kombat, heeft op social media teruggeblikt op de franchise die volgend jaar dertig jaar bestaat.

Zo deelde hij beelden van werk dat achter de schermen werd gedaan aan de eerste games, bijvoorbeeld hoe de moves van Scorpion werden opgenomen. Boon zelf sprak de stem in van Scorpion en hij is dan ook te horen in de video. Zo is zelfs de geboorte van de iconische 'Get over here'-slagzin te horen.

Op Twitter vertelt Boon ook meer over het ontwikkelproces. Zo was er in 1991 maar weinig geheugen beschikbaar voor ontwikkelaars en moest men allerlei trucjes toepassen om alles van een game draaiende te krijgen. Zo worden er frames van de reacties van de incasserende vechter hergebruikt.

Boon kan nog niet zeggen wat er gepland staat voor het dertigste jubileumjaar van Mortal Kombat. Wel wil hij de komende tijd meer beelden van de ontwikkeling delen. Mortal Kombat 12 is overigens nog niet officieel aangekondigd, maar er gaan geruchten dat de game in ontwikkeling is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

And there and then a legend was born

0

Haha mooie beelden! Acteur luistert wel slecht, wordt hem wel 4x gezegd dat het om een pijl in de CHEST! gaat..... en blijft maar op het hoofd richten

0

@Jar25 Ik voelde ook wat milde irritatie inderdaad :) "Gast, luister nou eens naar wat hij ZEGT!"

0

Aanbevolen voor jou