Toen Interplay besloot om het derde en volgende deel in de Fallout reeks te laten ontwikkelen door Bethesda Softworks, de ontwikkelaar bekend van de The Elder Scrolls reeks, waren de fans van de reeks woedend. Er is namelijk maar één ontwikkelaar, naast het opgedoekte Black Isle Studios, die de Fallout reeks recht kan doen en dat is Troika Games, de ontwikkelstudio van de producer van de originele Fallout, Tim Cain.

Vandaag zijn er op het forum van de Fallout fansite No Mutants Allowed een tweetal screenshots verschenen van een post-apocalyptische RPG die een tijdje geleden bij Troika in ontwikkeling was maar welke inmiddels alweer in de ijskast is beland. Men heeft een tijdje geprobeerd het project aan een uitgever te verkopen, maar door recente ontwikkeling heeft men het spel in de ijskast gezet. Of het hier een poging betrof om de rechten voor Fallout 3 in huis te halen, is niet bekend, maar voor Fallout fans is het waarschijnlijk een flinke domper dat dit spel voorlopig niet op de markt zal komen.

Troika werkt momenteel aan Vampire: The Masquerade - Bloodlines, een spel dat gebruik maakt van de Half-Life 2 engine en deze herfst door Activision zal worden uitgegeven.