Geannuleerde Call of Duty in Romeinse tijd onthuld | Gamer.nl

Geannuleerde Call of Duty in Romeinse tijd onthuld | Gamer.nl

Er zijn gameplaybeelden verschenen van een geannuleerde Call of Duty-game die zich zou afspelen in de Romeinse tijd. Het gaat om beelden van een demo die bij uitgever Activision zijn gebruikt om een nieuw idee te presenteren.

Deze informatie kwam naar buiten via de website GamesRadar ten gevolge van een gesprek met een anonieme bron. Eén van deze bronnen noemt zichzelf Polemus en zegt betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van deze Call of Duty-game.

Activision was in 2008 op zoek naar nieuwe ideeën om de Call of Duty-reeks op te fri en. Eén van deze ideeën was Call of Duty: Roman War. In de game namen spelers de rol aan van een soldaat in het tiende legioen van Julius Caesar. De game bevatte krijgsolifanten, vertrapte soldaten, een speelbare Julius Caesar en gevechten van bovenaf en in een eerstepersoonsaanzicht.

Polemus legt uit dat het prototype van het idee uit handen kwam van Vicarious Visions, een zusterstudio van Activision die verantwoordelijk is voor bijna alle titels van Skylander sinds 2010. De studio was in die tijd bezig met Marvel Ultimate Alliance 2, een top-down rpg die de basis vormde voor de ontwikkeling van Roman Wars. 

"Er werd ons gevraagd of we een prototype konden maken voor Call of Duty, dus hadden we een heel team dat bezig was aan een nieuw prototype. Het was eigenlijk gewoon een nieuwe Call of Duty, maar dan met een camera van bovenaf die we ook gebruikten voor Marvel Ultimate Alliance", aldus Polemus.

De volledige game zou bestaan uit een variatie van perspectieven en personages. "Men zou spelen als een infanterist die zich uiteindelijk helemaal omhoog werkt naar Julius Caesar. Het verhaal is dan ook losjes gebaseerd op het reisverslag van Julius Caesar, genaamd Commentarii de Bello Gallico. Als speler zou je in de game de strijd aan gaan met barbaren en Galliërs." Het project werd later ook zonder de Call of Duty-naam aan Ubisoft gepresenteerd.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou