Beelden en info van geannuleerde Superman-game van Factor 5 uitgebracht

Beelden en info van geannuleerde Superman-game van Factor 5 uitgebracht

Er zijn beelden en details van een geannuleerde Superman-game die in ontwikkeling was bij Factor 5 uitgebracht.

Dat heeft iemand die zichzelf Salvatrix noemt op Twitter gedaan. Zij werkte in 2007 en 2008 aan de game bij Factor 5. "De game werd nooit uitgebracht, omdat de economie crashte. Het betekende ook het einde van onze uitgever, onze studio (Factor 5) en de game."

De game was in ontwikkeling voor uitgever Brash Entertainment. Het spel zou oorspronkelijk gelijktijdig met de tweede Superman-film uitkomen van Bryan Singer - maar die film werd nooit gemaakt. 

De onderstaande video betreft een montage van gameplay uit de eerste versie van het spel. Hierin worden onder andere mêleegevechten en rondvliegen door de lucht getoond.  Daarnaast is er een video die als 'target render' dient - hoe uiteindelijke gameplay er dus uit had moeten zien.

Factor 5 is onder andere bekend van de klassieke game Turrican, alsmede de Rogue Squadron-games en Lair. De studio sloot in 2011 zijn deuren, maar in 2017 kondigde oprichter Julian Eggebrecht aan dat de studio weer bestond en dat het de rechten op de Turrican-franchise had teruggekocht.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Op 1 of andere manier vind ik superman niet echt geschikt voor een game omdat ie te sterk is.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC tuurlijk er zijn er een paar, maar je komt natuurlijk niet hele tijd doomsday tegen. Er zijn helden lenen zich perfect voor een game Batman, spiderman, wolverine, blade en ga zo maar door maar superman vind ik zelf 1 van de niet zo geschikt.

0
test

@CroniC kan nog best een concept zijn dat je dan steeds verantwoordelijk bent voor alles en fouten maken betekent grote gevolgen in de (spel)wereld. Dit concept met de engines van tegenwoordig waarbij alles stuk kan. Sign me up!

0

@CroniC Maar het is al een standaard iets in games eigenlijk - welk karakter kan er nu echt "dood"? Dark Souls heeft mij vele malen verteld "You died". O ja? Ik sta 5 seconden later anders gewoon weer op met minimale penalty. Dat kun je niet dood noemen hoor. De game liegt vrij hard. We hebben al zoveel Superman games, maar dan zonder het personage Superman.

0
test

Haha, dit had best vet kunnen zijn, 1e video duidelijk een prototype, 2e al veel meer uitgewerkt.

0

Aanbevolen voor jou