Beelden en info van geannuleerd vervolg Diddy Kong Racing | Gamer.nl

Beelden en info van geannuleerd vervolg Diddy Kong Racing | Gamer.nl

Er zijn diverse vervolgen op Rare's Nintendo 64-game Diddy Kong Racing gemaakt die nooit zijn uitgebracht. Er zijn nu beelden uitgekomen van één van die geannuleerde vervolgen.

Diddy Kong Racing verscheen in 1997 op de Nintendo 64 en was een tegenhanger van Mario Kart met diverse Donkey Kong- en Rare-personages in karts. Rare ontwikkelde nog kort een vervolg genaamd Donkey Kong Racing voor de GameCube, die geannuleerd werd toen de studio door Microsoft werd gekocht. Minder bekend is dat Climax Studios, bekend van Sudeki en Silent Hill: Shattered Memories, daarna ook aan een GameCube-game werkte genaamd Diddy Kong Racing Adventure.


De Youtuber Andrew 'PtoPOnline' Borman toonde voor het eerst beelden van deze game. Diddy Kong Racing Adventure was rond april 2004 in ontwikkeling. De game speelde zich af na het einde van de eerste game, waarbij het slechte varken Wizpig was verslagen en terugkeerde met een leger aan Kremlings om van Kongo Island een gigantische racebaan te maken.

De game zou zestien 'dorpen' bevatten, elk met drie parkoersen. Spelers zouden net als in Diddy Kong Racing rond kunnen rijden in een hub-wereld om de diverse parkoersen te kiezen. Elk dorp zou ook kleurloos zijn, maar door races te doen zouden de kleuren langzaam terugkeren.

In plaats van karts zouden de personages op dieren rijden. Spelers zouden personages op verschillende plekken op het lichaam van een dier kunnen positioneren om bijvoorbeeld beter een scherpere bocht te kunnen maken.

De game werd nooit afgemaakt. Het is niet eens bekend of Nintendo het prototype van Climax ooit heeft goedgekeurd. Er is nooit een vervolg op Diddy Kong Racing gekomen, al is het origineel wel van een port voorzien op de DS.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou