Nieuws
Diddy Kong Racing

Beelden en info van geannuleerd vervolg Diddy Kong Racing

Rijden op dieren

Geschreven door Michel Musters op

Er zijn diverse vervolgen op Rare's Nintendo 64-game Diddy Kong Racing gemaakt die nooit zijn uitgebracht. Er zijn nu beelden uitgekomen van één van die geannuleerde vervolgen.

Diddy Kong Racing verscheen in 1997 op de Nintendo 64 en was een tegenhanger van Mario Kart met diverse Donkey Kong- en Rare-personages in karts. Rare ontwikkelde nog kort een vervolg genaamd Donkey Kong Racing voor de GameCube, die geannuleerd werd toen de studio door Microsoft werd gekocht. Minder bekend is dat Climax Studios, bekend van Sudeki en Silent Hill: Shattered Memories, daarna ook aan een GameCube-game werkte genaamd Diddy Kong Racing Adventure.


De Youtuber Andrew 'PtoPOnline' Borman toonde voor het eerst beelden van deze game. Diddy Kong Racing Adventure was rond april 2004 in ontwikkeling. De game speelde zich af na het einde van de eerste game, waarbij het slechte varken Wizpig was verslagen en terugkeerde met een leger aan Kremlings om van Kongo Island een gigantische racebaan te maken.

De game zou zestien 'dorpen' bevatten, elk met drie parkoersen. Spelers zouden net als in Diddy Kong Racing rond kunnen rijden in een hub-wereld om de diverse parkoersen te kiezen. Elk dorp zou ook kleurloos zijn, maar door races te doen zouden de kleuren langzaam terugkeren.

In plaats van karts zouden de personages op dieren rijden. Spelers zouden personages op verschillende plekken op het lichaam van een dier kunnen positioneren om bijvoorbeeld beter een scherpere bocht te kunnen maken.

De game werd nooit afgemaakt. Het is niet eens bekend of Nintendo het prototype van Climax ooit heeft goedgekeurd. Er is nooit een vervolg op Diddy Kong Racing gekomen, al is het origineel wel van een port voorzien op de DS.

Dit artikel delen:

Lees meer

Skyrim: Special Edition-patch laat game crashen Update: Nieuwe Metro-game toch niet in 2017
2

Reacties op: Beelden en info van geannuleerd vervolg Diddy Kong Racing

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fappingsnake

  • 10 november 2016 10:43
  Nintendo voldoet gewoonweg niet aan de vraag van de gamers! Metroid, diddy kong racing, Mario64, etc
  ZO jammer , en hier gewoon het bewijs dat er wel opvolgers gemaakt worden, maar dat arrogant Nintendo gewoon alles de prullebak in gooit. Een beetje arrogantie mag wel, maar dit doet mijn gamershart zeer!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  vjiezze vir

  • 10 november 2016 12:06
  Mee eens want dit zouden waardige opvolgers kunnen zijn.. metroid . Diddy kong race.. donkey kong met k.rool.. battletoads mag ook wel weer een keer.. hoop dat switch die switch wel maakt;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.