Nieuws

Bedrijven moeten 'politiek uit Animal Crossing: New Horizons houden'

'Hou politiek uit de game'

Geschreven door Jacco Peek op
Nintendo heeft richtlijnen voor het gebruik van Animal Crossing: New Horizons door bedrijven opgesteld.

"Hoewel onze diensten en producten over het algemeen voor persoonlijk gebruik zijn bedoeld, begrijpen we dat er situaties zijn waarbij bedrijven onze game willen gebruiken of ernaar willen refereren", zegt Nintendo op de officiële website. "Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld om de ervaring voor de miljoenen spelers te behouden."

Bedrijven worden gevraagd te stoppen met het gebruik van Animal Crossing wanneer ze 'schadelijk' zijn of 'een slechte invloed op de community' hebben. Daarbij kan Nintendo ook het gebruik verbieden.

Wat de richtlijnen zelf betreft mogen bedrijven onder andere eigen designs en droomadressen delen, andere spelers uitnodigen op een eiland en screenshots gebruiken.

Bedrijven zijn echter niet toegestaan om 'politiek in de game te brengen' - zoals mogelijk dingen als de in-game politieke campagne van Joe Biden - moeten de game 'gepast gebruiken' en mogen de game niet gebruiken om producten te verkopen.

Animal Crossing: New Horizons verscheen in maart voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

DualSense ondersteunt nu touchpad en trillingen op Steam Assassin’s Creed Valhalla geeft een geweldig voorproefje van de nieuwe generatie
1

Reacties op: Bedrijven moeten 'politiek uit Animal Crossing: New Horizons houden'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Heiny Reimes

  • 19 november 2020 21:44
  Kijk dat is nu iets waar ik achter kan staan. Als games iets doet, dan is het wel mensen samen te brengen ongeacht hun afkomst, religie, ideologie, politieke affiliatie etc. etc.

  Laten we het vooral leuk houden.

  Wil je een spel maken die er is om Rutte, Biden, Trump, Wilders etc etc te bashen: you do you… Hmmm een Punchout waarbij je alle bovenstaande kan meppen, lijkt me wel grappig.

  Maar in het algemeen gamen mensen om de realiteit te ontvluchten (escapisme) en willen ze niet in een game plots hun suspension of disbelief kwijtraken door geforceerde politiek erin te gooien 'die niet bij het spel past'

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.