Dat meldt website KRQE. Fuel Industries wil hiermee de legende van de vuilstortplaats onderzoeken en hopelijk bewijs vinden dat de E.T-cartridges inderdaad daar begraven zijn. Het gaat om een zogeheten landfill in Alamogordo, New-Mexico. Hoewel uitgever Atari heeft bevestigd dat het gebruik heeft gemaakt van de stortplaats in 1983, is nooit duidelijk geworden of inderdaad vrijwel alle onverkochte exemplaren van E.T. begraven zijn.

Fuel Industries heeft nu echter toestemming van Alamogordo gekregen om gedurende zes maanden opgravingen te doen. Dit in de hoop meer aandacht te creëren voor het gebied. 

Het instorten van de game-industrie

Het gerucht gaat dat Atari na het instorten van de game-industrie in 1983 nog miljoenen Atari 2600-spellen op voorraad had die het niet meer aan winkels kwijt kon. De markt voor spelcomputers zakte toentertijd in vanwege een gebrek aan kwaliteitscontrole op uitgebrachte spellen voor de Atari 2600, 5200 en concurrent Intellivision. Hierdoor kwamen er op hoog tempo veel ondermaatse games in de winkels te liggen. En hoewel het aanbod bleef toenemen, daalde de vraag snel en kregen retailers de spellen niet meer verkocht.