Ook de Wii-controller, Nunchuk, Wii MotionPlus, Wii Wheel en Wii Zapper zouden overeenkomen met patenten van IA Labs. Het gaat om twee patenten: in 2006 legde IA Labs een patent vast voor een 'interactief isometrisch oefeningssysteem en een methode om het oefeningssysteem aan een computersysteem vast te leggen om het als accessoire te gebruiken'. In 2008 legde het bedrijf een patent vast voor een 'meetsysteem voor een isometrisch oefeningsapparaat'.

Gesprekken

IA Labs noemt twee ontwikkelde producten, de Kilowatt Sport en het Exer-Station, als producten die gebruik maken van deze patenten. Deze producten zouden het mogelijk maken alle games voor de PlayStation, Xbox, GameCube en PC van oefeningen te voorzien. Volgens het bedrijf had IA Lab's werknemer Greg Merril in 2007 gesprekken en mailwisseling met Nintendo, maar liepen deze afspraken in 2008 op niets uit, waarna Nintendo het contact verbrak.

IA Labs wil dat de rechter de verkoop van alle producten van Nintendo die de patenten zouden schenden, verbiedt. Daarnaast wil het bedrijf geld ontvangen voor geleden schade en om de kosten van de rechtszaak terug te krijgen.