Bedrijf maakt figurines met 3D-printer | Gamer.nl

Bedrijf maakt figurines met 3D-printer | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Wanneer er 50.000 Canadese dollars opgehaald worden, kan het bedrijf 3D-replicas van gamepersonages uitprinten. Mensen moeten echter wel betalen voor deze beeldjes: van 39 dollar voor een klein wit figuurtje zonder verf, tot 199 dollar voor een set van drie figurines. 

Vooralsnog gaan er bij een succesvolle campagne alleen figurines worden geprint van spelers die betaald hebben voor de Kickstarter. Als het een succes blijkt, worden er ook andere beeldjes aangeboden, maar wel alleen gebaseerd op games van bedrijven die een deal met ShapeIt hebben afgesloten.

Het bedrijf FigurePrints maakt overigens al enkele jaren figurines met een 3D-printer. Dit bedrijf doet dat echter alleen voor de games World of Warcraft en Minecraft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou