Rockstar aangeklaagd voor vertoning van helderziende in GTA: Vice City | Gamer.nl

Rockstar aangeklaagd voor vertoning van helderziende in GTA: Vice City | Gamer.nl

Psychic Readers Network klaagt Rockstar voor 100 miljoen dollar aan voor een personage dat te veel zou lijken op Miss Cleo, een personage dat het bedrijf gecreëerd heeft.

In Grand Theft Auto: Vice City ontmoet hoofdpersonage Tommy Vercetti de Haïtiaanse bendeleider Auntie Poulet. De stem van Auntie Poulet is ingesproken door Youree Dell Harris, die op televisie werkte als het omstreden medium Mi Cleo. Daar had ze een bellijn waar bellers een tarotlegging konden aanvragen. Het ontwerp van Auntie Poulet heeft veel weg van de manier waarop Mi Cleo zich presenteerde.

Psychic Readers Network eist 100 miljoen dollar voor het ongepast gebruiken van het personage. Het bedrijf beweert ruim 100 miljoen geïnvesteerd te hebben in het creëren en promoten van Mi Cleo. Rockstar zou volgens PRN al ruim 500 miljoen verdiend hebben aan het uitbuiten van het personage.

Rockstar beweert dat de aanklacht "ongegrond en compleet belachelijk" is. Ook zegt het bedrijf zich "hard te zullen gaan verdedigen tegen deze zaak".

PRN is door de jaren heen vaak in het nieuws geweest om beschuldigingen van fraude. Youree Dell Harris overleed in juni 2016.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou