Gollop werkt bij Ubisoft Bulgarije/Sofia, dat een turn-based spel voor de Nintendo 3DS in ontwikkeling heeft, genaamd Ghost Recon: Lead the Ghosts. Mogelijk heeft Gollop het dus over deze titel.

In een reactie op een artikel over X-Com op Gamasutra zei Gollop het te betreuren dat ontwikkelaars weinig interesse tonen in turn-based spellen. "Ontwikkelaars rennen ver weg van alles wat met turn-based mechanieken te maken heeft. [Deze spellen] worden gezien als een specialisatie. RTS-games vermoordden turn-based strategiespellen vrijwel in de jaren negentig, maar nu worden zelfs RTS-games als gespecialiseerd gezien. Maar ik werk nu aan een turn-based RPG dat een lanceertitel voor de 3DS zal worden. Dankzij Advance Wars, Fire Emblem en Final Fantasy Tactics ziet het ernaar uit dat turn-based spellen nog niet helemaal dood zijn op Nintendo handhelds", aldus Gollop.

In april kondigde 2K aan dat het van plan is de X-Com-serie nieuw leven in te blazen. De nieuwe game 'Xcom' (zonder streepje) wordt een first-person shooter en wordt ontwikkeld door 2K Marin. Gollop is niet betrokken bij de ontwikkeling van deze titel. Xcom komt in 2011 uit op PC en Xbox 360.