Bedenker Silent Hill verlaat Sony en begint nieuwe studio

Bedenker Silent Hill verlaat Sony en begint nieuwe studio

Keiichiro Toyama, de bedenker van onder andere Silent Hill en Siren, heeft samen met twee andere veteranen uit de industrie een nieuwe studio opgericht.

Toyama werkte bij Sony's Japan Studio en was onder andere de regisseur van de Gravity rush-serie. Hij verlaat de studio nu om Bokeh Game Studio op te richten.

Dat doet hij samen metJunya Okura, onder andere bekend als de lead designer van de Gravity Rush-serie, enKazunobu Sato, de lead designer van Puppeteer uit 2013. Volgens Toyama zijn veel mensen met wie ze in het verleden hebben samengewerkt van plan om zich aan te sluiten bij de nieuwe studio.

In een video legt het drietal uit hoe ze bij deze stap zijn gekomen. Ze praten met weemoed over de sfeer die vroeger in de industrie heerste, toen ze games nog 'in een opwelling' maakten. Door onafhankelijk te worden, willen de mannen dat gevoel weer terug krijgen. "Het is moeilijk, er zijn veel verantwoordelijkheden, maar we hebben onze vrijheid", zegt Okura. "Dat is het belangrijkste. Ik wil nu weer genieten van het creëren."

De eerste game van Bokeh moet een actie-avontuur worden van dezelfde schaal van het eerdere werk van de drie. In de video is concept art te zien, dat lijkt te wijzen op horror-elementen in de nog onaangekondigde game.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Interessant. Zal nog wel 3 a 5 jaar duren voordat de game er is. Alhoewel de nieuwe tools van tegenwoordig worden steeds beter.

0

Aanbevolen voor jou