Nieuws

Bedenker Silent Hill verlaat Sony en begint nieuwe studio

Bokeh Game Studio

Geschreven door Erik Nusselder op
Keiichiro Toyama, de bedenker van onder andere Silent Hill en Siren, heeft samen met twee andere veteranen uit de industrie een nieuwe studio opgericht.

Toyama werkte bij Sony's Japan Studio en was onder andere de regisseur van de Gravity rush-serie. Hij verlaat de studio nu om Bokeh Game Studio op te richten.

Dat doet hij samen metJunya Okura, onder andere bekend als de lead designer van de Gravity Rush-serie, enKazunobu Sato, de lead designer van Puppeteer uit 2013. Volgens Toyama zijn veel mensen met wie ze in het verleden hebben samengewerkt van plan om zich aan te sluiten bij de nieuwe studio.

In een video legt het drietal uit hoe ze bij deze stap zijn gekomen. Ze praten met weemoed over de sfeer die vroeger in de industrie heerste, toen ze games nog 'in een opwelling' maakten. Door onafhankelijk te worden, willen de mannen dat gevoel weer terug krijgen. "Het is moeilijk, er zijn veel verantwoordelijkheden, maar we hebben onze vrijheid", zegt Okura. "Dat is het belangrijkste. Ik wil nu weer genieten van het creëren."
De eerste game van Bokeh moet een actie-avontuur worden van dezelfde schaal van het eerdere werk van de drie. In de video is concept art te zien, dat lijkt te wijzen op horror-elementen in de nog onaangekondigde game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Spotify dit jaar vaker gebruikt vanaf een console Nieuwe screenshots van PlayStation-exclusieve Kena: Bridge of Spirits
1

Reacties op: Bedenker Silent Hill verlaat Sony en begint nieuwe studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    GoofyZ3

    • 3 december 2020 18:18
    Interessant. Zal nog wel 3 a 5 jaar duren voordat de game er is. Alhoewel de nieuwe tools van tegenwoordig worden steeds beter.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.