"Een vriend van me had me een folder gegeven met daarop een uitnodiging voor een wervingsfeestje van Capcom in een Hilton-hotel, omdat hij wist dat ik van games hield. Ik ben voornamelijk gegaan omdat ik gratis in het Hilton wilde eten, maar toen ik eenmaal aan de praat raakte met de mensen bij Capcom, leek een baan bij het bedrijf mij wel te liggen", aldus Mikami, die ondertussen ook nog een sollicitatie bij Nintendo had lopen.

"Het kwam toevallig zo uit dat de tweede ronde van beide sollicitaties op dezelfde dag viel en toen heb ik voor Capcom gekozen. Dat is waarschijnlijk de juiste keuze geweest, omdat ik toch geen kans had gemaakt bij NIntendo. Ik koos juist voor Capcom omdat zij bereid waren om mij onder hun vleugels te nemen."

Jeugd

Mikami vertelde ook over zijn jeugd. Zijn vader sloeg hem "bijna dagelijks. In het midden van de nacht schopte hij mij uit bed en moest ik naar buiten. Dus dat deed ik, in mijn pyjama's en zonder schoenen aan. Ik moest voor de auto staan en toen begon hij mij te achtervolgen met de auto, zodat ik vijf of zes kilometer moest rennen, helemaal naar de kust bij ons huis. Dan reed hij weer weg zonder iets te zeggen. Als je er over nadenkt, als de politie dit had gezien hadden ze hem meteen gearresteerd, niet?"

Mikami werkt momenteel aan Shadows of the DAMNED, samen met Suda51 van Grasshopper Manufacture. Ook is hij met zijn eigen studio Tango Gameworks, die onlangs werd overgenomen door uitgever ZeniMax, aan een nog onaangekondigde titel bezig.