Bedenker PaRappa the Rapper werkt aan nieuwe game voor iPad | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

War is Not the Answer is een muziekgame voor iPad en iPhone met liedjes van 'de prins van de soul', Marvin Gaye. Het doel van het spel is om oplichtende gedeeltes op het scherm aan te raken en dit op het juiste moment te doen. Als de speler op het verkeerde moment een lichtgevend gedeelte aantikt, wordt het spel in slow-motion voortgezet.

Matsuura, die met PaRappa the Rapper en later ook Vib Ribbon zo'n beetje de grondlegger van het muziekgenre binnen de gamesindustrie is, werkt samen met de Nederlandse gamestudio Triangle Studios aan de game.

War is Not the Answer gaat uitgegeven worden door OneBigGame, de liefdadigheidsorganisatie van de voormalige mede-oprichter van Guerrilla Games, Martin de Ronde. Ontwikkelaars maken zonder er geld voor te krijgen games voor deze organisatie. Alle opbrengsten gaan vervolgens naar goede doelen. De vorige en tevens eerste game van OneBigGame was Chime, die voor 400 Microsoft punten verkrijgbaar is op Xbox Live.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou