Bedenker Konami-cheatcode overleden

Bedenker Konami-cheatcode overleden

Kazuhisa Hashimoto, de bedenker van de bekende Konami-cheatcode, is overleden. De componist van Konami, Yuji Takenouchi, maakte dit bekend op href="https://twitter.com/TECHNOuchi/status/1232581615395594241" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Twitter</a>.

Hashimoto is verantwoordelijk voor een van de bekendste cheatcodes ooit gemaakt; de Konami-code. Het gaat om de code waarbij de knoppen in een bepaalde volgorde ingedrukt moeten worden; boven, boven, beneden, beneden, links, rechts, links, rechts, B, A en ten slotte Start. De cheatcode ontstond toen Hashimoto bezig was met het testen van de NES-versie van de game Gradius in 1986.

Hij kwam maar moeilijk door de game heen en besloot de cheatcode te maken. Hierdoor werd zijn werk iets makkelijker en kon hij zien of de game goed werkte. Met de cheat krijgt de speler dertig levens in plaats van het normale aantal. De ontwikkelaar vergat de cheatcode echter uit de game te halen en werd daardoor beschikbaar voor spelers.

Konami code

De cheatcode bleef onder de radar, tot de release van Contra in het Westen. Hier kreeg de Konami-code de naam ‘30 lives code’ en werd razend populair. Uiteindelijk werd de code in nog veel meer games gebruikt tot de derde generatie gameconsoles. Vannacht is Kazuhisa Hashimoto overleden op 61-jarige leeftijd. Hoewel Hashimoto er zelf niet meer is, zal zijn cheatcode voor altijd blijven voortbestaan in de harten van gamers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jeetje. Veel te jong. R.I.P.

0
test

Toch een zeer mooie voetnoot in de geschiedenis van videogames achter gelaten. Dat de code ons nog maar vaak mag verrassen. RIP

0

Aanbevolen voor jou