Toen Spector gevraagd werd of Epic Mickey in de toekomst nog voor de Xbox 360 en PS3 zou worden uitgebracht, antwoordde hij: "Voordat Move en Kinect aangekondigd werden had ik waarschijnlijk nee gezegd, omdat het spel gebouwd is rond het principe van handgebaren. Nu zijn er echter geen technische bezwaren meer die het onmogelijk maken."

Wel gaf hij aan dat de beslissing om Epic Mickey naar de overige consoles te brengen niet aan hem is. "Die beslissing ligt ver boven mijn zeggenschapsniveau en niemand heeft me nog om een overzetting gevraagd. Ik ben al geruime tijd een Nintendo-fan en ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat de Zelda-spellen behoren tot mijn favoriete games allertijden. Dus zijn we exclusief voor de Wii en daar ben ik tevreden mee", aldus Spector.

Bijna een jaar geleden gaf Spector nog aan dat Epic Mickey oorspronkelijk niet voor de Wii gepland stond, maar juist voor de overige consoles en de PC. Zijn meerderen bij Disney hadden echter bepaald dat er ook een overzetting naar de Wii plaats zou moeten vinden. Pas nadat Spector had aangegeven zich het liefst op één platform te richten, is het idee ontstaan om Epic Mickey exclusief voor de Wii te ontwikkelen.