Bedenker Alone in the Dark maakt survival-horrorgame | Gamer.nl

Bedenker Alone in the Dark maakt survival-horrorgame | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

2Dark wordt ontwikkeld door Raynal en drie van zijn vrienden onder de naam Gloomy Wood. De game staat momenteel op de Franse crowdfundingwebsite Ulule en vraagt daar om 30.000 euro. De teller staat op moment van schrijven op een kleine zesduizend euro.

2Dark krijgt volgens de omschrijving van het project een unieke vorm van gameplay die avontuur, actie en infiltreren combineert met het letten op kinderen. Geïnspireerd door vele politie- en horrorfilmclichés dient de speler de kinderen te redden van seriemoordenaars. Het spel krijgt acht levels. 

Raynal is naast zijn werk aan Alone in the Dark ook bekend van de rpg Little Big Adventure.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou