Het verhaal van Beautiful Katamari verloopt niet helemaal zonder horten of stoten. Eerder dit jaar maakte Namco Bandai bekend dat het werkte aan het vervolg van het succesvolle Katamari Damacy, genaamd Beautiful Katamari. Het spel zou uitkomen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Een tijdje geleden werd bekend dat Beautiful Katamari exclusief voor de Xbox 360 zou verschijnen, aangezien de PlayStation 3 versie stopgezet was. Volgens IGN komt dit doordat er ernstige problemen waren met het poorten van het spel naar de PlayStation 3 en de matige verkoopcijfers van Sony's nieuwste console.

Hardnekkige geruchten doen nu echter de ronde dat Beautiful Katamari toch niet exclusief naar de Xbox 360 komt, er wordt gefluisterd dat het spel ook op de Wii zal verschijnen. Door het succes van de Wii zou Namco Bandai er wel heil in zien om het spel uit te brengen op Nintendo's paradepaardje. Aangezien de nieuwste Katamari niet zomaar van de Xbox 360 naar de Wii gepoort kan worden, zal het spel opnieuw gemaakt worden zodat de motion-controls van de Wii geïntegreerd kunnen worden.

Bandai Namco heeft nog niet gereageerd op deze berichten dus vooralsnog zijn het nog geruchten en moeten we wachten op officiële bevestiging.