Nieuws
Beat Saber

Beat Saber komt naar Oculus Quest

Compleet nieuwe speelervaring op vr-headset

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Oculus heeft aangekondigd dat Beat Saber naar de Oculus Quest komt. Het virtual reality-ritmespel moet een verbeterde speelervaring bieden op de nieuwe vr-headset.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Beat Saber de mijlpaal van 1 miljoen spelers heeft bereikt. Ook de eerste van drie geplande uitbreidingen van het virtual reality-ritmespel, welke tien nummers van Monstercat bevat, is uitgebracht. Vandaag heeft Oculus aangekondigd dat Beat Saber een van de lanceringstitels gaat zijn op de Oculus Quest.

Michaela Dvorak, hoofd marketing bij Beat Games, vertelt dat het spelen van Beat Saber op de Oculus Quest een compleet nieuwe ervaring is. Behalve dat spelers niet meer hoeven te letten op kabels, ziet het spel er ook beter uit en werkt het volgen van de bewegingen van de speler beter dan ooit.

Vorig jaar werd de Quest onthuld door Oculus. De vr-headset gaat 399 dollar kosten en is op zichzelf staand, wat betekent dat deze niet aangesloten hoeft te worden aan een pc om virtual reality-games te spelen. Dvorak is er van overtuigd dat de Oculus Quest veel gaat veranderen in de vr-industrie. "Virtual Reality is straks eindelijk een technologie voor iedereen. De ruimte, de prijs en de installatie zijn geen beperkingen meer.", aldus Dvorak.

De lancering van de Oculus Quest staat gepland voor vroeg 2019. Wellicht wordt deze week meer bekendgemaakt over de vr-headset tijdens de GDC 2019, waar Oculus zegt meerdere aankondigingen te doen.

Beat Saber is verkrijgbaar voor pc en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste seizoen Apex Legends begint vandaag Vergiftig je tegenstander in Gwent: Crimson Curse
0

Reacties op: Beat Saber komt naar Oculus Quest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.