Beat Hazard Ultra is een uitgebreide versie van het eerder op Steam verschenen Beat Hazard. De Ultra-versie kent extra modi, aanvullende wapens en een aantal perks en trophies om vrij te spelen. Ook is er een coöperatieve modus die zowel offline als online te spelen is. Ultra is op dit moment al op Steam beschikbaar. 

Beat Hazard Ultra maakt gebruik van de muziek die spelers op hun harde schijf hebben staan. De vuurkracht van het scheepje dat zij besturen is afhankelijk van tempo en zal dus groter zijn wanneer een liedje wat meer loskomt. Is het in een nummer juist een tijdje stil, dan kan er ook nauwelijks geschoten worden. Spelers kunnen voor de PSN-versie eigen muziek gebruiken. Deze hoeven zij dan enkel op de harde schijf van de PlayStation 3 te zetten. 

Indie-ontwikkelaar

Maker Hunt, die het spel in zijn eentje bedacht en uitwerkte, laat op PlayStation Blog weten een enorme fan te zijn van PlayStation. Hij was dan ook verheugd toen Sony een release van Beat Hazard Ultra op PSN goedkeurde. Hij werkte voorheen bij grote bedrijven als THQ, maar werd daar twee jaar geleden ontslagen. Sindsdien gaat hij als onafhankelijke ontwikkelaar door het leven.