BBC onthult interactieve afleveringen Doctor Who | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De games hebben de titel Doctor Who: The Adventure Games en worden ontwikkeld door Sumo Digital in samenwerking met Charles Cecil, de bedenker van de adventuregames Broken Sword en Beneath a Steel Sky, . De vier afleveringen vormen een uitbreiding op de dertien afleveringen die getoond worden op de Britse televisiezender BBC. De acteurs Matt Smith en Karen Gillan nemen de rol van respectievelijk Doctor Who en Amy op zich. Het script is geschreven door Phil Ford en James Moran.

"Kinderen kijken niet alleen naar Doctor Who, ze verzinnen zelf ook spelletjes en bedenken hun eigen verhalen", aldus producent Steven Moffat. Volgens hem kunnen kinderen zelf de doctor spelen in de nieuwe afleveringen en krijgen ze de unieke mogelijkheid om zijn wereld te ontdekken. De eerste aflevering van Doctor Who: The Adventure Games is vanaf juni te downloaden van de BBC Doctor Who-website.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou