BBC: 'Hersenen worden niet getraind door Brain Training' | Gamer.nl

BBC: 'Hersenen worden niet getraind door Brain Training' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De uitslagen van het onderzoek worden vanavond in het programma 'Can You Train Your Brain? - A Bang Goes The Theory Special' op Britse televisiezender BBC One gepresenteerd. Er werden voor het onderzoek gedurende zes weken 11.430 mensen gevolgd om de impact games die het brein claimen te trainen te meten.

Hersenkracht niet verbeterd

Deelnemers werden in drie verschillende groepen opgesplitst, waarvan één groep op logisch denken en problemen oplo en werd getest, één groep games moest spelen die zijn ontworpen om het korte termijngeheugen en rekenvaardigheden te trainen en één groep op internet moest surfen. Uit het onderzoek blijkt dat de hersenkracht in geen van de groepen was verbeterd. De groep die de games had gespeeld was echter wel beter geworden in het spelen van die games.

"Statistisch gezien kunnen we geen duidelijk verschil aantonen tu en de verbeteringen in hersenkracht bij de groep die dergelijke games speelde en de andere groepen", aldus Adrian Owen, een neurowetenschapper van de Medical Research Council.

Stimulatie

De BBC vroeg Nintendo, dat wereldwijd miljoenen exemplaren heeft verkocht van Dr Kawashima's Brain Training, om commentaar, hoewel er in het onderzoek geen gebruik is gemaakt van deze specifieke games. Nintendo laat weten dat Dr Kawashima's Brain Training spelers een leuke uitdaging biedt en onder andere het geheugen en leesvaardigheid trainen. "De uitdagingen in de game kunnen bijdragen aan het stimuleren van het brein", aldus een woordvoerder van Nintendo.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou