De zender is van plan om naast Doctor Who en Top Gear ook In The Night Garden naar een gameversie te vertalen. Kindvriendelijke games als In The Night Garden verschijnen waarschijnlijk op Facebook en iPhone, maar ook op de Nintendo Wii en DS. Andere series zullen zich naar verwachting ook op de andere platformen verschijnen.

"We staan open voor gesprekken met iedereen die in de gamesindustrie zit over allerlei businessmodellen om te bekijken hoe we meer waarde kunnen creëren", aldus Ross Russel. "Buiten Disney hebben wij de meest bekende line-up van personages voor kinderen van de wereld".

Verscheidenheid

Het netwerk heeft voormalig EA Casual-baas Robert Nashak benoemd tot baas van de nieuwe digitale entertainment divisie. Nashak: "BBC heeft een groot potentieel in digitale entertainment simpelweg door de kwaliteit en de verscheidenheid die het te bieden heeft. Ik ben enorm enthousiast dat ik een leidende rol kan spelen in het realiseren van dit potentieel en het uitbreiden van het publiek door middel van andere platformen, wereldwijd".