Digital Illusions heeft vandaag Battlefield: Modern Combat aangekondigd. Modern Combat is het nieuwste deel in de Battlefield reeks, waarin men met Battlefield 1942 en Battlefield: Vietnam al grote succesen wist te boeken op de PC. Battlefield: Modern Combat wordt echter exclusief voor de Playstation 2 ontwikkeld en zal, net als de voorgaande Battlefield games, worden uitgegeven door Electronic Arts.

Modern Combat speelt zich af in de nabije toekomst en laat spelers vechten als de VS, China en de nieuw opgerichte Midden-oosten coalitie, vergelijkbaar met Command & Conquer: Generals dus. Het spel zal tot 24 spelers tegelijk online laten spelen, biedt 30 verschillende voertuigen en 70 verschillende wapens en zal de USB Headset ondersteunen.

Battlefield: Modern Combat zal niet de laatste consoletitel in de reeks worden. Bekend is dat Digital Illusions onder de vlag van Electronic Arts nog een tweetal andere titels op de E3 zal onthullen. Welke dat zijn, en of daar ook een Xbox Battlefield titel bij zit, zullen wel weldra ontdekken.Update door Daan van Schaik om 12.23

Ook verschenen er íetsjes na dit bericht de eerste drie screenshots, die je hieronder kunt bezichtigen.