Verder zouden zij meer afbeeldingen krijgen voor op dogtags, evenals de mogelijkheid om vijf Battle Reports op te slaan. Daarnaast krijgen Premium-spelers toegang tot speciale in game-evenementen, Double XP-weekenden, video’s met speltips van de ontwikkelaars, strategy guides en video’s met vooruitblikken op toekomstige uitbreidingen.

Naast de nieuwe details worden ook zaken uit eerdere geruchten genoemd, waaronder de uitbreiding Aftermath. Deze vijfde uitbreiding is door Electronic Arts nog niet officieel aangekondigd, maar zou eind dit jaar verschijnen. Battlefield 3 Premium kost volgens Sony 49,99 euro. 

Er wordt getwijfeld over de echtheid van het document omdat het logo voor een deel afgesneden is en het document enkele taalfouten bevat. Gamersunity suggereert dat het ook een intern document of een document voor verkopers zou kunnen zijn.

Update: Tegenover weblog Joystiq verklaart EA: "Het lijkt erop dat de opwinding voor Battlefield Premium niet beheerst kan worden. Bezoek op 4 juni Battlefield.com voor de details." Hiermee bevestigt de uitgever in ieder geval het bestaan van Battlefield Premium. Naar verwachting wordt het geheel onthuld tijdens EA's persconferentie op de E3.