Van Dyke drukte gamers op het hart dat de PC-bèta niet geannuleerd is, maar slechts uitgesteld. De reden hiervoor is het succes van de multiplayerbèta op de PlayStation 3, waardoor DICE besloten heeft de capaciteit voor de PC-bèta te vergroten. Dit had als nadeel dat er meer tijd nodig was voor optimalisatie van het spel, aldus Van Dyke.

Verbeteringen

De PC-versie van Battlefield: Bad Company 2 is op veel vlakken uitgebreider dan de spelcomputerversies. Zo kan er met 32 personen gespeeld worden, tegenover 24 op de spelcomputers. De game zal verder DirectX 9, 10 en 11 ondersteunen en kan gespeeld worden met veel verschillende accessoires zoals joysticks voor het vliegen en headsets. Bovendien bevat het spel een verbeterd squadsysteem waarmee de speler al voor de match zijn teamleden kan aansturen.

Ook kunnen spelers op dedicated servers spelen, hun eigen servers huren, vele opties zelf instellen en meer. De game heeft bovendien privéservers voor clans. Met deze optie probeert Dice PC-spelers te trekken die ontevreden zijn over de multiplayeropties van Call of Duty: Modern Warfare 2. Die heeft namelijk een spelcomputerachtig systeem zonder dedicated servers. Hierdoor kunnen gamers onder andere niet zelf kiezen op welke speelvelden ze spelen, wat leidde tot veel protest.