In de game nemen spelers controle over Sergeant Daniel Recker, die lid is van het Tombstone-team. Dit team probeert informatie te verkrijgen van een Russische generaal in Bakoe, Azerbeidzjan. De soldaten worden echter ontdekt en moeten met een Russisch schip zien te ontsnappen aan de Russische troepen. Spelers komen er achter dat de Chinese admiraal Chang van plan is China over te nemen en de Russen hem willen helpen.

Het Tombstone-team gaat vervolgens naar Shanghai om een groep belangrijke mensen te redden. China is in rep en roer door de moord op de toekomstige leider Jin Jié, en de straten worden gevuld met gevechten tussen rebellen en de politie. Ondertussen neemt Chang de controle over het land over en verdedigt hij China samen met de Russen. Wanneer het Tombstone-team op CIA-agent Laszlo W. Kovic stuit, wordt de reis voortgezet naar Singapore. 

Naast details over het verhaal geeft het bericht op de Battlefield Blog ook informatie over de teamgenoten in de singleplayer. Dit zijn PAC en Irish. Battlefield 4 is vanaf 29 oktober verkrijgbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC en komt ook naar PlayStation 4 en Xbox One.