Battlefield 2042 ondersteunt cross-play en cross-progressie

Battlefield 2042 ondersteunt cross-play en cross-progressie

Battlefield 2042 ondersteunt cross-play en cross-progressie. Dat onthult Dice onder andere in een blogpost over de game.

De ontwikkelaar zegt dat het momenteel nog werkt aan het systeem, maar dat spelers op PlayStation 4 en Xbox One, en PlayStation 5, Xbox Series X en pc, in tegen en met elkaar kunnen spelen. Spelers kunnen de optie uitschakelen. Ook wordt alle gemaakte progressie, evenals in-game aankopen, gedeeld tussen PlayStation, Xbox en pc.

Verder onthult de ontwikkelaar dat er deze zomer een besloten technische test plaatsvindt om de techniek te testen. "Onthoud dat de Technical Playtest niet bedoeld is als een volledige ervaring, zoals je die wel ziet in de open bèta of bij lancering", zegt Dice. "Het is een ontwikkelomgeving met maar een paar aspecten, gericht op technische prestaties." Dice benadert spelers met een EA Playtesting-account voor deelname.

De blogpost heldert ook een aantal aspecten van Battlefield 2042 op. Zo kunnen ai-gestuurde spelers niet gebruikmaken van Specialities en Traits, vaardigheden die uniek zijn voor elke Specialist, en worden ze gebruikt om de servers te vullen indien spelers een potje verlaten.

Ook moeten de maps op het land en in de lucht grootschaliger zijn, zodat spelers niet snel de randen bereiken, worden weersomstandigheden ook ondersteund op de vorige generatie consoles en beschikt elke factie over unieke voertuigen.

Tijdens EA Play op 22 juli om 19:00 wordt meer onthuld over Battlefield 2042. De game verschijnt op 22 oktober.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Crossplay is alleen met xbox one en PS4 samen, en next gen crossplay is met PC PS5 en Xbox series X/S, dus jje kan niet met een ps4 of xbox one tegen mensen die een next gen versie hebben of pc

0
test

@jimmymen Lijkt me niet meer dan logisch idd met het verschil in spelersaantallen en omvang van de maps.

0
test

Mmm ok, moet ik het spel nu 2x kopen voor ps5 en pc? Of maar 1x op PC en dan gratis op ps5? Korte uitleg zou fijn zijn.

0

@GoofyZ3 Als je hem op ps5 hebt en je wilt hem ook op pc spelen zelf dan moet je gewoon de pc versie betalen dat ik weet, alleen alles wat je haalt op de ps5 versie word meegenomen naar de pc versie zoals Rank enzo

0
test

@GoofyZ3 Dan moet je de game gewoon 2x kopen. Alleen je in-game aankopen zoals skins zullen zonder extra kosten tussen de verschillende platformen met je meegaan.

0

@GoofyZ3 Gewoon 2x. Anders was het wel heel mooi geweest

0

@MrGizMo bij alle Microsoft spellen werkt het zo wel gewoon ;) Technisch kan dit makkelijk.

0

Aanbevolen voor jou