Battlefield 2042 krijgt open bèta, Battlefield Portal onthuld

Battlefield 2042 krijgt open bèta, Battlefield Portal onthuld

Battlefield 2042 krijgt een open bèta in september. Dat onthullen EA en Dice tijdens EA Play.

Spelers die de game voorbestellen en leden van EA Play krijgen toegang tot de bèta van de game. De inhoud ervan wordt later onthuld.

Ook onthult Ripple Effect Studios, voorheen Dice LA, Battlefield Portal. In de losse modus kunnen spelers op een zestal maps uit Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3 zelf regels voor potjes samenstellen. Zo zijn de wapens uit de verschillende games te selecteren, kunnen eigenschappen van spelers worden aangepast en is een logic editor aanwezig.

De logic editor is een visuele scriptingtool waarmee spelers regels kunnen opstellen om hun 'ervaring' verder aan te passen. Om spelers op weg te helpen komt Ripple Effect Studios met een aantal hulpmiddelen, zoals gidsen.

”We verwachten zeker niet dat iedereen erin duikt”, benadrukt senior game editor Rob Donovan in een interview met Gamer.nl. “We hebben aan de andere kant stappen ondernomen voor spelers die misschien geïnteresseerd, maar ook geïntimideerd zijn. Ten eerste is de rule editor gebaseerd op een programma genaamd Blockly: een open-source programmeertaal en visuele scriptingtool. Er is zelfs nog een andere visuele language scriptingtool genaamd Scratch, die bovenop Blockly is gebouwd en op scholen wordt aangeleerd. Het is dus mogelijk dat sommige spelers eerder vergelijkbare dingen hebben gebruikt.”

Hij vervolgt: “Microsoft heeft daarnaast hun eigen platform, genaamd MakeCode, dat in de Blockly-engine is gebouwd voor geinige, Minecraft-gerelateerde introducties in scripting. Wil je een voorsprong hebben voordat Battlefield Portal uitkomt, dan zou je Microsoft MakeCode kunnen checken.”

Spelers kunnen hun Portal-ervaringen delen door ze publiekelijk te maken of codes aan vrienden te sturen. EA licht zelf enkele ervaringen uit, maar voorziet spelers ook van een serverbrowser.

Battlefield Portal verschijnt samen met Battlefield 2042 voor 22 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Watch on YouTube
Battlefield
Battlefield
Battlefield
Battlefield
Battlefield

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gelijk gepreordered, de hype is real voor mij

0

Die trailer ziet er dik uit zeg!

0

Aanbevolen voor jou