Nieuws
Battlefield 2042

Battlefield 2042 gaat anti-cheatsysteem van Apex Legends gebruiken

Wel is het nog gemakkelijker gemaakt om cheaters te rapporteren

Geschreven door Michel Musters op
Battlefield 2042 gaat het anti-cheatsysteem van Apex Legends gebruiken.

Dat heeft ontwikkelaar Dice op de officiële Battlefield-website aangekondigd. Het gaat om Easy Anti-Cheat (EAC), dat al in Apex Legends en Star Wars Squadrons wordt gebruikt.

Wel moet het gemakkelijker worden gemaakt om valsspelers te rapporteren, zodat Dice sneller kan schakelen en er een stokje voor kan steken. "Op die manier wordt een cheater meteen offline gehaald - tijdens de wedstrijd - en permanent verbannen op alle platforms." Spelers hoeven alleen maar een cheater in de Player- en Squad-lijst of via het Social Menu te selecteren, 'Report' in te drukken en de reden van rapportage aan te geven.

Volgens Dice moeten er na verloop van tijd ook andere anti-cheatsystemen aan de game worden toegevoegd. "Na de lancering blijven we investeren in de ontwikkeling van interne mogelijkheden en technologieën."

Battlefield 2042 verschijnt op 19 november voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel is gericht op multipayer en bevat dus geen singleplayermodus. Op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S zijn gevechten met 128 spelers mogelijk - op Xbox One en PS4 gaat het om 64 spelers en kleinere maps.

De open bèta van Battlefield 2042 wordt volgende week gehouden, zo werd eerder deze week al aangekondigd. De bèta begint op 6 oktober voor mensen die de game hebben gereserveerd - spelers kunnen het alvast pre-loaden op 5 oktober. Op 8 oktober om 9:00 uur Nederlandse tijd gaat de bèta vervolgens voor alle spelers open op consoles en pc. De dag erna is de bèta ook nog speelbaar.

Battlefield 2042

Dit artikel delen:

Lees meer

Metroid Dread gespeeld en Donkey Kong-feestje - Bonuslevel #64 Nieuwe beelden van tactische rpg Triangle Strategy getoond
1

Reacties op: Battlefield 2042 gaat anti-cheatsysteem van Apex Legends gebruiken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  CroniC

  • 2 oktober 2021 19:42
  Ook is het nog gemakkelijker gemaakt…
  Beetje raar om de zin met Wel te beginnen. Tenzij je echt shit denkt over EAC?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.