Battlefield 2042 gaat anti-cheatsysteem van Apex Legends gebruiken

Battlefield 2042 gaat anti-cheatsysteem van Apex Legends gebruiken

Battlefield 2042 gaat het anti-cheatsysteem van Apex Legends gebruiken.

Dat heeft ontwikkelaar Dice op de officiële Battlefield-website aangekondigd. Het gaat om Easy Anti-Cheat (EAC), dat al in Apex Legends en Star Wars Squadrons wordt gebruikt.

Wel moet het gemakkelijker worden gemaakt om valsspelers te rapporteren, zodat Dice sneller kan schakelen en er een stokje voor kan steken. "Op die manier wordt een cheater meteen offline gehaald - tijdens de wedstrijd - en permanent verbannen op alle platforms." Spelers hoeven alleen maar een cheater in de Player- en Squad-lijst of via het Social Menu te selecteren, 'Report' in te drukken en de reden van rapportage aan te geven.

Volgens Dice moeten er na verloop van tijd ook andere anti-cheatsystemen aan de game worden toegevoegd. "Na de lancering blijven we investeren in de ontwikkeling van interne mogelijkheden en technologieën."

Battlefield 2042 verschijnt op 19 november voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel is gericht op multipayer en bevat dus geen singleplayermodus. Op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S zijn gevechten met 128 spelers mogelijk - op Xbox One en PS4 gaat het om 64 spelers en kleinere maps.

De open bèta van Battlefield 2042 wordt volgende week gehouden, zo werd eerder deze week al aangekondigd. De bèta begint op 6 oktober voor mensen die de game hebben gereserveerd - spelers kunnen het alvast pre-loaden op 5 oktober. Op 8 oktober om 9:00 uur Nederlandse tijd gaat de bèta vervolgens voor alle spelers open op consoles en pc. De dag erna is de bèta ook nog speelbaar.

Battlefield 2042

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou