Batman-stemacteur Kevin Conroy (66) overleden

Batman-stemacteur Kevin Conroy (66) overleden

Stemacteur Kevin Conroy is op 66-jarige leeftijd overleden. Hij was het meest bekend vanwege zijn rol als Batman.

Dat bevestigt Diane Pershing, een andere hoofdrolspeelster van Batman: The Animated Series, via Facebook. Conroy leed aan kanker en stierf na een kort ziekbed. 

Conroy begon zijn carrière in het theater en maakte in 1992 zijn superheldendebuut in Batman: The Animated Series. Daarna sprak hij stemmen in voor diverse films, series en games, waaronder de Arkham-spellen. Recentelijk had hij nog een rol in Multiversus. Eerder speelde hij ook in Injustice en Lego DC Super-Villains. Hij was ook te horen in projecten buiten het DC-universum, waaronder Crusaders of Might and Magic, Jak & Daxter: The Precursor Legacy en Max Payne 2.


Veel prominenten staan stil bij zijn overlijden, waaronder ook Mark Hamill: "Verbijsterd door het overlijden van deze briljante acteur. Er zijn geen woorden die mijn bewondering en respect voor deze man kunnen uitdrukken. Ik hield van hem als een broer", schrijft de Star Wars-acteur op Twitter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wb had het zelf ook al bekend gemaakt gisteren. Man wie gaat er nu Batman spelen zijn stem. Was zo goed voor Batman. Hopelijk zet hbo max even snel Batman animated serie er op zodat we kunnen genieten van conroy werk.

0
test

Damn die batman stem was zo goed in onder andere de Arkham spellen! RIP!

0

Aanbevolen voor jou