Batman: Arkham Knight uitgesteld naar 2015 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De nieuwe Batman-game, die in ontwikkeling is voor Xbox One, PS4 en pc, zou eerst in dit najaar verschijnen. "We willen de beste ervaring maken die mogelijk is, en dat kost tijd", aldus ontwikkelaar Rocksteady Studios. "We hebben het gevoel dat we een geweldige game aan het maken zijn en we willen die zo goed mogelijk maken. Als we het team niet meer tijd geven, dan brengen we iets uit waar we niet blij mee zijn."

De game komt niet uit op Xbox 360 en PS3. "Zo is de speelbare Batmobile iets wat we niet op de vorige generatie konden doen. Het gaat niet alleen om het feit dat je een wagen hebt, het gaat om het bouwen van een stad waar de wagen in past." Volgens Rocksteady wordt de stad in Arkham Knight vijf keer zo groot als die van Arkham City. "Daar heb je meer geheugen en kracht voor nodig."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou