Het spel krijgt twee speciale uitvoeringen, de Limited Edition en de Batmobile Edition. In de Limited Edition zitten verschillende digitale extra's, een boekje met concepttekeningen, een stripboek en een fysiek beeldje van Batman. Deze versie kost 99,99 euro op de pc en 119,99 euro voor consoles. De Batmobile Edition bevat dezelfde inhoud, maar verruilt het Batman-beeldje voor een replica van de Batmobile. Dit beeldje kan van vorm veranderen. De Batmobile Edition is alleen voor PS4 en Xbox One verkrijgbaar en kost 199,99 euro. 

Arkham Knight is het vierde spel in de Arkham-serie. Veel spelelementen uit de eerdere games keren terug, zoals het vechten, rondzweven en de gadgets. Voor het eerst kunnen spelers met de Batmobile rondrijden in Gotham City. De speler kan Batmans iconische voertuig overal oproepen, en naadloos overgaan van vliegen naar rijden en andersom.

In Arkham Knight keert Scarecrow terug en spant met een aantal andere slechteriken samen om Batman te verslaan. Andere aangekondigde personages zijn Penguin, Two-Face, Harley Quinn en de Riddler. Een nieuwkomer is de mysterieuze Arkham Knight, die veel weg heeft van Batman.