Lange tijd zag het er niet echt meer naar uit, maar inmiddels is toch keihard het tegendeel bewezen nu Namco zelf aangekondigd heeft dat zowel Baten Kaitos als Tales of Symphonia het levenslicht zullen gaan zien op het Europese continent. De twee top RPG's van Namco, welke exclusief voor de NGC ontwikkeld werden, hebben reeds de nodige zeer positieve kritieken ontvangen vanuit de Japanse pers en mogen dus over een tijdje ook de Europese RPG fans met een GameCube gaan verblijen.Speaking exclusively to Cube-Europe a Namco representative from their Consumer Division said the following on the issue:

"I am pleased to let you know that both of these titles will be released on the GameCube for Europe. However, this will not take place until the end of this year/beginning of next year due to the lengthy translation process."

Zoals uit bovenstaande quote echter al wel blijkt, is er niet bepaald sprake van slechts een tijdje wachten, gezien het zeker tot halverwege volgend jaar kan duren eer de games hier op de schappen te vinden zullen zijn. Dit is vooral te wijten aan de langdurige vertaalprocessen van de games, evenals het feit dat beide games ook nog steeds in Amerika moeten gaan verschijnen.

Misschien wel het meest positieve van alles lijkt echter te zijn dat de petitie welke opgezet was om deze games naar Europa te halen, zowaar gewerkt lijkt te hebben. Dit in tegenstelling tot vele eerdere petities met betrekking tot het wel of niet uitbrengen van bepaalde games in bijvoorbeeld Europa. Of dit ook de hoofdreden was voor Namco om de games hier alsnog uit te brengen is echter niet geheel duidelijk.