Uitgever Enlight heeft vandaag Circus Empire uit de doekjes gedaan, een nieuwe tycoongame die pas de naam tycoon krijgt wanneer hij bij de Intertoys voor een paar euro tussen Gevangenis Tycoon en Toilet Tycoon wordt gegooid. In Circus Empire draait alles om het Circus en wel in 'beautiful, realistic 3D', zoals de screenshots zondermeer bekrachtigen.

In Circus Tycoon is het zaak leuke acts aan te schaffen en de bijbehorende artiesten in dienst te nemen en te verzorgen. Mopperende artiesten hebben namelijk hun weerslag op de show en dus op het publiek, dat eveneens mopperend de deur verlaat. Je kunt weliswaar geen echt bestaande clowns inhuren, zoals Bassie, Pipo of Geert Wilders, maar dat mag de pret niet drukken. De kamelen, olifanten, hondjes en een motor in een kooi, compenseren meer dan voldoende.

Circus Empire is vooralsnog alleen aangekondigd voor de Verenigde Staten en zal daar voor zo'n twintig dollar in de verkoop gaan. Een budgetspelletje dus. Maar wel met 'beautiful, realistic 3D':