Hoopworld biedt een combinatie van basketbal, vechten en platformen in kleurrijke omgevingen. Spelers nemen een team van drie basketballers onder hun hoede die proberen met schoppen, slaan en diverse power-ups, de bal van elkaar te veroveren en in het net van de tegenstander te doen belanden. Er zijn zes verschillende basketbalvelden beschikbaar in kleurrijke omgevingen zoals een strand en een lavagrot.

Op de officiële website van HoopWorld wordt een releasedatum genoemd van 19 juli, oftewel aanstaande maandag. Inmiddels is duidelijk dat deze datum alleen voor de Verenigde Staten geldt. De release in de overige landen zal snel volgen, zo meldt de uitgever van HoopWorld op Twitter.

Xbox Live Arcade

De release van Hoopworld komt als een verrassing. Het spel werd kort na de lancering van de Xbox 360 aangekondigd voor Xbox Live Arcade. Het spel werd vervolgens enkele malen uitgesteld, waarna het werd gecanceld. Toen onlangs ontwikkelstudio Streamline Studios zijn deuren sloot, leek de hoop dat Hoopworld ooit nog uit zou komen definitief vervolgen. En nu wordt uit het niets, in samenwerking met uitgever Virtual Toys, de release aangekondigd voor een heel ander platform.