Nieuws
Ace Combat 7

Bandai Namco richt nieuwe studio op voor Ace Combat-games

Een samenwerking met ILCA

Geschreven door Michel Musters op
Bandai Namco heeft Bandai Namco Aces opgericht, een studio in Tokio die zich gaat richten op het maken van Ace Combat-content.

Daarvoor werkt het bedrijf samen met ILCA, de ontwikkelaar van de recentelijk uitgekomen remakes van Pokémon Diamond en Pearl. ILCA werkte ook aan de omgevingen en filmpjes van Ace Combat 7. De samenwerking moet er voor zorgen dat er "diepe en blijvende content van hoge kwaliteit aan fans over de wereld wordt geleverd".

Het gaat onder andere om een nieuwe game in de Ace Combat-reeks - vorig jaar werd al aangekondigd dat dat spel in de maak is na het succesvolle Ace Combat 7. Verder wordt er met de gebruikelijke Ace Combat-ontwikkelaar, Project Aces, gewerkt aan "projecten voor de nieuwe generatie draaiende op Unreal Engine 5".

De eerste Ace Combat-game kwam in 1995 op PlayStation uit - toen heette de franchise nog Air Combat in het Westen. Het meest recente deel, Ace Combat 7: Skies Unknown, verscheen in 2019 op PlayStation 4, Xbox One en pc. De game is meer dan drie miljoen keer verkocht. Daarmee is het de bestverkochte Ace Combat-game tot nu toe.

Dit artikel delen:

Lees meer

Grote Star Wars Kotor 2-bug op Switch opgelost Sucker Punch werkt niet aan Sly Cooper of InFamous
1

Reacties op: Bandai Namco richt nieuwe studio op voor Ace Combat-games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    gebakkenei

    • 2 juli 2022 15:56
    Meer VR graag

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.