Bandai Namco richt nieuwe studio op voor Ace Combat-games

Bandai Namco richt nieuwe studio op voor Ace Combat-games

Bandai Namco heeft Bandai Namco Aces opgericht, een studio in Tokio die zich gaat richten op het maken van Ace Combat-content.

Daarvoor werkt het bedrijf samen met ILCA, de ontwikkelaar van de recentelijk uitgekomen remakes van Pokémon Diamond en Pearl. ILCA werkte ook aan de omgevingen en filmpjes van Ace Combat 7. De samenwerking moet er voor zorgen dat er "diepe en blijvende content van hoge kwaliteit aan fans over de wereld wordt geleverd".

Het gaat onder andere om een nieuwe game in de Ace Combat-reeks - vorig jaar werd al aangekondigd dat dat spel in de maak is na het succesvolle Ace Combat 7. Verder wordt er met de gebruikelijke Ace Combat-ontwikkelaar, Project Aces, gewerkt aan "projecten voor de nieuwe generatie draaiende op Unreal Engine 5".

De eerste Ace Combat-game kwam in 1995 op PlayStation uit - toen heette de franchise nog Air Combat in het Westen. Het meest recente deel, Ace Combat 7: Skies Unknown, verscheen in 2019 op PlayStation 4, Xbox One en pc. De game is meer dan drie miljoen keer verkocht. Daarmee is het de bestverkochte Ace Combat-game tot nu toe.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Meer VR graag

0

Aanbevolen voor jou