Nieuws

Bandai Namco mogelijk slachtoffer van ransomeware-aanval

Uitgever heeft het nog niet bevestigd

Geschreven door Michel Musters op
Bandai Namco, de uitgever van games als Elden Ring en Tekken, is mogelijk slachtoffer geworden van een ransomeware-aanval.

Dat meldt vx-underground. De ransomewaregroep ALPHV - ook bekend als BlackCat - claimt de Japanse uitgever te hebben aangevallen. De uitgever zelf heeft nog geen statement naar buiten gebracht.

Ransomware is software die gebruikt wordt om geld af te troggelen van slachtoffers. Vaak wordt met de software de toegang tot eigen data van het slachtoffer ontzegd. Meestal dreigt men om dergelijke interne data naar buiten te brengen als er niet betaald wordt.

Vooralsnog is er geen data naar buiten gelekt van Bandai Namco. Op internet verscheen een illustratie waarin onder andere games als Tekken 8 en Little Nightmares 3 en Elden Ring-dlc genaamd Barbarians of the Badlands werden vermeld, maar die illustratie blijkt nep te zijn.

Eerder had CD Projekt Red al te kampen met gestolen data, waardoor de broncode van games als Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt naar buiten lekten. Vorig jaar kreeg Electronic Arts er mee te maken - toen lekten de broncodes voor Fifa 21 en de Frostbite Engine uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Mario Kart 8-tracks verschijnen mogelijk volgende week Amazon Prime-leden kunnen nu zo'n dertig games gratis downloaden
1

Reacties op: Bandai Namco mogelijk slachtoffer van ransomeware-aanval

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    PietS.

    • 12 juli 2022 15:49
    Laten we hopen dat de Elden Ring DLC eerder uitkomt, want eind 2023 zou toch behoorlijk laat zijn.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.