Nieuws
pacman

Boek voor 40-jarig jubileum van Pac-Man in de maak

Van Cook and Becker en Bandai Namco

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Cook and Becker gaat in samenwerking met Bandai Namco een boek uitbrengen over het populaire gamepersonage Pac-Man. Dat werd vandaag bekend via een persbericht.

Het gele mannetje blaast dit jaar veertig kaarsjes uit en dit wordt groots gevierd. Eén onderdeel van de festiviteiten is een boek over de geschiedenis van Pac-Man. In het boek komen veel betrokkenen bij de games aan het woord. Het boek wordt uitgeven door de Nederlandse uitgeverij Cook and Becker en geschreven door Arjan Terpstra, Tim Lapetino en Katsuaki Kato. “We zijn heel blij dat we de kans hebben gekregen om dit eerste speciale boek te hebben geschreven over de geschiedenis van dit iconische spelpersonage", zegt schrijver Arjan Terpstra. "We hebben tientallen interviews kunnen afnemen met mensen die in de jaren 1980 betrokken waren bij het ontwerp, de productie en de verkoop van Pac-Man, zowel in Japan als in de VS, en zijn zeker dat een deel van het materiaal volledig uniek is".

Het boek komt in november uit en is vanaf juli te reserveren. Het is mogelijk om een normale hardcover-versie van het boek te bestellen of een ‘special edition’ met wat extra’s. Wat die extra’s zijn, wil Bandai Namco nog niet bekendmaken.

Meer informatie is te vinden op de website van Cook and Becker.

pacman

Dit artikel delen:

Lees meer

Journey to the Savage Planet plotseling beschikbaar voor de Switch Sea of Thieves komt op 3 juni naar Steam
1

Reacties op: Boek voor 40-jarig jubileum van Pac-Man in de maak

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ravw

  • 22 mei 2020 11:15
  Toch wel verplichte kost om te kopen voor elke oudere gamer :-)
  als de prijs ene beetje redelijk is zal ik hem ook wel gaan aanschaffen lijkt me wel leuk , mede ook omdat ik die tijd bewust heb mee gemaakt
  de goede oude tijden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.