Nieuws

Bandai Namco bevestigt gehackt te zijn

Hackers kregen mogelijk klanteninformatie te pakken

Geschreven door Marvin Toepoel op
Bandai Namco bevestigt de berichten dat de uitgever gehackt is.

Eerder deze week claimde een ransomewaregroep genaamd ALPHV (ook bekend als BlackCat) Bandai Namco te hebben gehackt. De uitgever bevestigt aan VGC dat ze inderdaad gehackt zijn: “Op 3 juli, 2022, bevestigde Bandai Namco Holdings Inc. dat een ongeautoriseerde derde partij toegang kreeg tot de interne systemen van verschillende Group-bedrijven in Aziatische regio’s (met uitzondering van Japan)”, aldus de uitgever.

“Nadat we de ongeautoriseerde toegang bevestigden, hebben we maatregelen genomen zoals het blokkeren van toegang tot de servers om de schade te beperken. Daarbovenop is er een kans dat informatie van klanten gerelateerd aan de Toys and Hobby Business in Aziatische regio’s (met uitzondering van Japan) bij de servers en pc’s zat inbegrepen, en we identificeren momenteel de status van bestaande lekken, de grootte van de schade en doen onderzoek naar de oorzaak.”

Toys and Hobby Business is de tak binnen Bandai Namco die zich bezighoudt met de “planning, ontwikkeling, productie en verkoop van speelgoed, capsulespeelgoed, kaarten, zoetwaren en voedsel, kleding, diversen, plastic modellen, prijzen, briefpapier en andere producten”.

“We zullen de oorzaak van dit incident blijven onderzoeken en zullen de resultaten, waar gepast, delen. We zullen ook met externe organisaties samenwerken om onze beveiliging in de hele Group te versterken en maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. We bieden onze oprechte excuses aan iedereen die hierbij betrokken is, voor enige complicaties of zorgen die dit incident veroorzaken."

Vx-underground meldde maandag dat de ALPHV-ransomewaregroep Bandai Namco wilde afpersen. Ransomware is software die gebruikt wordt om geld af te troggelen van slachtoffers. Vaak dreigt men om interne data naar buiten te brengen als er niet betaald wordt.

Bron: VGC

Dit artikel delen:

Lees meer

EA roept fans op gecrackte Skate 4-versie niet te downloaden AMD lekt 384-bit geheugenbus voor zwaarste RDNA 3-gpu's
0

Reacties op: Bandai Namco bevestigt gehackt te zijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.