Baldur's Gate-studio wil derde deel op lange termijn | Gamer.nl

Baldur's Gate-studio wil derde deel op lange termijn | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We moeten nog veel dingen op zijn plaats zetten, voordat we een dergelijk project kunnen lanceren", aldus Tofer. "Onze gedachtengang is dat een Enhanced Edition voor Baldur's Gate 1 en 2 logischer is voordat Baldur's Gate 3 er komt." Over de manier van uitgeven van een mogelijk derde deel in de serie is Tofer duidelijk: "We denken enorm aan Kickstarter. Het is zo logisch en lost zoveel problemen op. Ik denk dat wat Brian Fargo doet met Wasteland heel intere ant is."

Baldur's Gate Enhanced Edition staat gepland voor de zomer van dit jaar, de Enhanced Edition van Baldur's Gate 2 volgt op een later tijdstip. Beide games worden voorzien van een grafische update en aangevuld met extra zijmi ies, evenals plotuitbreidingen die een aantal verhaallijnen beloven af te handelen. De maker, Overhaul Games, is onderdeel van uitgever Beamdog. Dat bestaat op zijn beurt uit een aantal voormalige BioWare-medewerkers uit de tijd van Baldur's Gate.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou