Baldur’s Gate: Enhanced Edition heeft verhoogde level cap | Gamer.nl

Baldur’s Gate: Enhanced Edition heeft verhoogde level cap | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een verhoogde level cap wil zeggen dat spelers een hoger level kunnen halen dan voorheen mogelijk was binnen de eerste Baldur's Gate. Oster liet ook weten dat het aantal personages dat een speler in zijn team kan hebben op zes blijft, omdat anders de gameplay opnieuw gebalanceerd zou moeten worden. De moeilijkheidsgraad van het spel blijft daarnaast onveranderd, wel wordt de ondersteuning van mods verbeterd voor de PC-versie. 

Er zijn geen plannen voor een Xbox 360-versie, vanwege de controller, stelt Oster. De Wii U-controller zou wel geschikt kunnen zien, maar deze console is volgens hem geen optie wegens "slechte ervaringen" met een eerdere game die Beamdog op een Nintendo-spelcomputer uitbracht. 

Oster sprak verder nog over een eventueel derde deel van Baldur's Gate. "Als we Baldur’s Gate 3 zouden maken, dan ontwikkelen we waarschijnlijk een compleet nieuwe engine". Hij zegt tenslotte een succesvolle lancering van Baldur's Gate: Enhanced Edition mogelijk de weg vrijmaakt voor een soortgelijke remake van Icewind Dale. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou