Baldur's Gate 3 verschijnt op 31 augustus, komt ook naar PS5

Baldur's Gate 3 verschijnt op 31 augustus, komt ook naar PS5

Baldur's Gate 3 komt op 31 augustus uit op pc, Mac en PlayStation 5.

Dat heeft Larian Studios aangekondigd tijdens de State of Play-uitzending gisteren. Het spel is sinds oktober 2020 al speelbaar op pc via Early Access, maar op 31 augustus moet de complete versie van de game uitkomen. Het was al bekend dat de pc-versie ergens in augustus uitkwam.

In de nieuwe beelden die werden getoond werd ook onthuld dat PS5-gamers coöperatief in lokale splitscreen kunnen spelen. De game ondersteunt ook controllers - zelfs op pc. 

De nieuwe beelden zijn hieronder te zien. Ook is er een video te bekijken waarin acteur J.K. Simmons de stem van generaal Ketheric Thorm inspreekt.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Yooo dat is wel bruut! Ik persoonlijk haat Mouse+keyboard maar dit is wel een game die ik MOET spelen day 1. Dus een aangename verrassing dat deze day 1 op console komt. Dacht echt dat het nog wel een jaartje of 2 zou duren, haha! :D

0

@Markus88 Ik heb het zelf niet met een controller gespeeld op de PC, maar ben wel benieuwd hoe lekker dat werkt. Ik vermoed dat je gewoon een cursor beweegt met de stick, dat zou volgens mij niet echt een verbetering zijn tov met een muis en kan me niet voorstellen dat dat fijner is. Vind jij dat wel? Ik beweeg de camera echt heel veel, is ook echt nodig, met combinaties van toetsen en muis, ik zie dat met een controller niet zo lekker werken als op een PC, maar misschien hebben ze dat geniaal opgelost. Maar dat het zo werkt is een aanname dus misschien zit ik er helemaal naast. Was deze game niet ook al te spelen op Stadia en dus ook met een controller? Misschien dat iemand weet hoe dat werkte?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor ah check.

0
test

@fonsrutte Ik ga er vanuit dat het een soort van Divinity besturing heeft. Die werkte echt heerlijk met controller. Mijn setup voor pc gaming is niet het fijnste (plus heb een hekel gekregen aan pc gamen zelf, dus speel tegenwoordig liever op console haha) dus als het kan vermijd ik pc. Als het echt niet anders kan (zoals met vampire the masquerade, star wars the old republic) dan gebruik ik muis+toetsenbord gewoon hoor.

0

@Markus88 ieder zijn voorkeur. Goed om te horen dat het met controller lekker speelt. Wat vond je van VtM trouwens? Ik twijfel om die alsnog aan te schaffen

0

Aanbevolen voor jou